TrueVägen till en välmående mage

Med våra tillskott för mage och tarm ger du din häst rätt förutsättningar för en sund och balanserad tarmflora. För att hitta ett tillskott som passar just din häst  erbjuder Trikem mag- och tarmtillskott med olika sammansättningar och aktiva substanser. Nederst på sidan hittar du intressanta artiklar ur Trikem Academy som rör hästens mage, problem som kan uppstå och hur du förebygger dem.

Har du frågor? Kontakta oss för kostnadsfri foderrådgivning


Linfröolja

Rik på Omega 3 och Omega 6

Kallpressad linfröolja med högt innehåll av skonsam energi. Linfröolja är rik på omega 3 och omega 6 och kan bidra till att minska inflammationer och ha en positiv inverkan på hud och päls


Läs mer

Harmony

Levande jästkultur för en välmående
mage och tarm

Harmony är ett jästtillskott som innehåller en levande jästkultur av arten Saccharomyces cerevisiae. Harmony bidrar till att skapa en stabil mikroflora, ett ökat näringsupptag och en sundare häst

Harmony Fix

Probiotika för obalans i mage och tarm


Harmony Fix är en "första hjälpen" - produkt när hästen drabbas av diarré, lös avföring eller förstoppning. Tillför goda mikroorgansmer som behövs för mage och tarm ska fungera korrekt. 

Gut Balance

Prebiotika till häst

Gut Balance är baserad på en välgörande jästkultur som tillsammans med den tillsatta prebiotikan bidrar till en sund tarmflora. Gut Balance verkar för en god tarmhälsa och en välmående häst. 


Läs mer

Gastro

Till hästar med magsår

Gastro innehåller, det i hästen naturligt förekommande ämnet, Lecitin som tillsammans med polysackarider bildar en barriärgel i magsäcken för att effektivt skydda slemhinnorna mot magsyra


Magsyra,

visste du att:

Hästens magsäck producerar magsyra dygnet runt, omkring 35 liter magsyra per dygn. Ställ det i jämförelse med att hästens magsäck bara rymmer mellan 10-14 liter!

Hästar är designade att beta fiberrik föda flera timmar per dygn och inte

vara utan mat i mer än två timmar. När hästen betar majoriteten av dygnets timmar behövs kontinuerlig tillförsel av magsyra. I vår moderna hästhållning, där hästar tuggar få av dygnets timmar blir detta en utmaning och problem såsom magsår riskerar att uppstå.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.