True

Mineraler & Vitaminer

Vitaminer och mineraler är avgörande för de processer som sker i kroppen , trots att de behövs i små mängder varje dag har de en avgörande roll för hälsan. För att hunden ska hålla sig frisk och pigg samt kunna prestera på topp behöver den få i sig alla de livsnödvändiga näringsämnena.

Läs Mer

Vitaminer påverkar bland annat hundens immunförsvar, muskulaturens funktion och pälsens kvalitet. Mineraler påverkar flera av kroppens viktiga funktioner så som de olika organens funktion, skelettets utveckling och blodets förmåga att transportera syre runt om i kroppen. Vitaminer och mineraler bör ges i rätt förhållande till varandra och de bör inte heller överdoseras. 

Vitaminbrist 
En kost fattig på näringsämnen kan leda till brist på vitaminer och mineraler, detta gäller både för oss och hundarna. Brist på vitaminer eller mineraler kan leda till allt från hudproblem till muskelkramp.  Andra faktorer som kan resultera i vitaminbrist eller mineralbrist är t. ex. sjukdom, stress eller hård träning.

Utfodring
Hundens foder bör vara anpassat efter dess behov. De flesta torrfoder har en bra balans av vitaminer och mineraler, det gäller dock att se till att hunden äter tillräckligt för att nå upp till dess dagsbehov av vitamier och mineraler. Många väljer att utfodra med färskfoder eller barf, då är det extra viktigt att hålla koll på så hunden får i sig alla näringsämnen den behöver. Har du frågor kring din hunds kost och foder kan du alltid vända dig till våra rådgivare

B-Vitamin Hund

WorkingDog
B-Vitamin

Med alla nödvändiga B-vitaminer för hunden

B-vitamin innehåller samtliga, för hunden, nödvändiga B-vitaminer. Ge under perioder av pälsfällning eller hård träning. 

Multivitamin Hund

WorkingDog
MultiVitamin

Tillskott av vitaminer och mineraler till hund

Multivitamin är ett tillskott av vitaminer, mikromineraler och spårämnen. Ett smidigt sätt att säkerställa hundens behov. 

WorkingDog Rehydrate

WorkingDog
ReHydrate

Vätskeersättning till hund

ReHydrate lämpar sig till alla hundar som påverkas av varma dagar. Vätskeersättningen är perfekt att ha hemma eller ta med sig under sommarens resor.

Working Dog
Coat & Skin

Näringsrik olja för hud och päls

Coat & Skin är en näringsrik olja med essentiella fettsyror, omega-3 och -6, MCT-olja och lecitin. Allt för pälsens lyster och styrka och för hudens naturliga barriär och välmående.

Muskler & Leder

Stela leder och muskler hos hunden kan ha många olika orsaker. Oavsett vill vi inte att våra hundar ska ha ont och vi vill gärna ge dem de bästa förutsättningarna för att de inta ska få ont. 

Överansträngning eller ålder 
Problem med leder och muskler kan komma från en överansträngning, streckning eller fått någon form av inflammation. När hunden blir äldre är det vanligt att den drabbas av ledvärk då brosket i lederna slits ut eller stelnar. Ledproblematik och förslitningsskador så som artros, ledinflammation och osteochondros är vanligt förekommande hos hundar. 

Hundens leder och muskler behöver ständigt underhållas för att undvika och förebygga förslitningar och skador. Detta görs bäst genom att kombinera välanpassade tillskott med utvärtes produkter så som liniment och kylgel. Att ta hand om hundens muskler och leder är lika viktigt för den aktiva hunden som för den äldre individen.

Välja rätt tillskott
I den här kategorin hittar du produkter innehållande kollagen, glukosamin, grönläppad mussla och mucket mer. Det kan var svårt att veta vilket tillskott som passar just ens egen hund, därför är du alltid välkommen att höra av dig till en av våra kunniga rådgivare som gärna hjälper dig att hitta rätt tillskott för just din hund. 

Hyaluron 365 | Trikem

WorkingDog
Hyaluron 365

Optimala tillskottet för hundens leder

En unik kombination av hyaluronsyra och näringsämnen för hundens ledfunktion och rörlighet.

Collagen | Trikem

WorkingDog
Collagen

För hållbara senor och ligament 

Till hundar som behöver stöd för ligament, senor och leder. Tillskott som baseras på kollagenets många fördelar för kroppens hållbarhet.

Glukosamin Hund | Trikem

WorkingDog 
Glucosamine

Lättupptagligt Glukosamin

Naturligt glukosamin framställt av skaldjur, för hundens leder. Hög upptagningsförmåga.

Grönläppad Mussla | Trikem

WorkingDog
MaxGLM

Grönläppad mussla

Rent extrakt av Grönläppad mussla med näringsämnen för brosk, bindväv, hud och ledvätska. MaxGLM innehåller en hög halt av glukosaminoglykaner, omega-3 (ETA, DHA, EPA) och omega-6.

WorkingDog
Max Activity

För hundens prestation och återhämtning

Max Activity ges till den aktiva hunden för att skapa de rätta förutsättningarna för välmående och funktion.

Max Muscle | Trikem

WorkingDog
MaxMuscle

För den aktiva hundens muskler och uthållighet

För hundens uthållighet och muskulatur. Innehåller bl.a. essentiella aminosyror, MSM och E-vitamin allt för optimal muskelfunktion.  

MSM hund | Trikem

WorkingDog
MaxMSM

För muskler och leder 

MSM är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i hunden. MSM ingår bl.a i uppbyggnaden av brosk, senor och muskler.

Radital Liniment Hund | Trikem

RADITAL
Liniment

Hästkuren för ömma muskler

Sveriges mest sålda liniment, använt på djur och människor i över 65 år. Effektivt, dubbelverkande liniment som lindrar och verkar välgörande.

Radital Liniment Gel |Trikem

RADITAL
LinimentGel

Hästkuren för ömma muskler

Sveriges mest sålda liniment här i en smidig gel. Använt på djur och människor i över 65 år. Effektivt, dubbelverkande liniment som lindrar och verkar välgörande.

Radital  Kylgel | Trikem

RADITAL
KylGel

Effektiv och djupverkande kyla

Snabbverkande kylgel som ger en djupgående effektiv kyla. Kyla kan lindra tillfällig smärta och minska muskelblödningar, svullnader och inflammationer.

Competition Gel | Trikem

Competition Gel

Dubbelverkande linimentgel

Välgörande liniment för muskler, senor, ligament och leder.  Främjar återhämtning och verkar förebyggande.

Ice Gel | Trikem

Ice Gel

Kylande linimentgel

Snabb, effektiv och djupverkande kyla. Lätt att stryka på muskler, leder, senor och ligament.

Arnica Gel Hund | Trikem

Arnica Gel

Mild naturlig arnika

Arnica är ett beprövat liniment som traditionellt använts för att vidga blodkärlen  och på så vis öka blodgenomflöde till musklerna.

Radital Värmesalva | Trikem

RADITAL
VärmeSalva 
    

Värme för ömmande muskler och senor

Värmande linimentsalva, långtidsverkande och välgörande för ömmande muskler och senor.

Mage & Tarm

En obalans i hundens magtarmkanal kan orsakas av att hunden ätit något dåligt, vid foderbyte eller vid miljöombyte. Har man en hund med lös eller ojämn avföring kan man med fördel ge ett pre- eller probiotiskt tillskott för att stödja tarmfloran. 

En stabil tarmflora och en väl fungerande mage är avgörande för ett optimalt näringsupptag och en välmående hund. Pre- och probiotika bidrar till en balanserad tarmflora, förbättrad matsmältning och ett optimerat näringsupptag, samtidigt som ett stabilt pH-värde motverkar utvecklingen av toxiska bakterier.

MaxProBact är ett probiotikatillskott för hund som innehåller goda bakterier för hundens mag- och tarmsystem. MaxDigestive innehåller prebiotika som tillför näring till befintlig tarmflora.

Max Digestive | Trikem

Working Dog
Max Digestive

För hunden med orolig eller känslig mage

Max Digestive stabiliserar hundens mag- och tarmflora. Ge till hunden som lätt blir orolig i magen eller drabbas av lös avöring.

Working Dog
Linfröolja

Naturlig källa till omega 3 och omega 6

Kallpressad linfröolja som är skonsam för magen och känd för sina antiinflammatoriska egenskaper. Linfröolja lämpar sig till hundar med hudproblem eller vid känslig mage. 

Working Dog
Coat & Skin

Näringsrik olja för hud och päls

Coat & Skin är en näringsrik olja med essentiella fettsyror, omega-3 och -6, MCT-olja och lecitin. Allt för pälsens lyster och styrka och för hudens naturliga barriär och välmående.

Temperament & Boost

Rätt balans av energi och fokus krävs för att hunden ska vara välmående och kunna prestera. En stressad, nervös eller ängslig hund, som har svårt att varva ner, kan lida av brist på viktiga mineraler och aminosyror.

Läs Mer

Serotonin är ett hormon som behövs för att återfå balans efter ett stresspåslag. Tryptofan, thiamin och magnesium är ämnen som krävs för den kroppsegna serotoninproduktionen. Brist på något av dessa ämnen kan resultera i en nervös, spänd eller ängslig hund. 

Aktiva hundar som vi vill ska prestera på topp är i behov av rätt energi som lätt kan tas upp av kroppen. En korrekt sammansatt olja med bl.a. MCT-olja ger extra energin och boost vid rätt tillfälle. Coat & Skin är skonsam mot kroppen och ett utmärkt val för den aktiva individen.

Max Relax | Trikem

WorkingDog
MaxRelax

För en balanserad hund

MaxRelax innehåller Tryptofan från vilka hundens kroppsegna ämnen serotonin och melatonin bildas. Hundar med låga nivåer av serotonin kan uppvisa ett oroligt, stressat eller impulsivt beteende

WorkingDog Energy Booster

Working Dog
Energy Booster

För snabb energi och uthållighet

En effektiv energiboost av 100% MCT-olja från kokos som förser musklerna med koncentrerad energi.  MCT-olja absorberas snabbt och omvandlas till kraftfull energi till cellerna.

Working Dog
Coat & Skin

För mer energi och uthållighet i träningen 

Coat & Skin är en näringsrik olja med bl.a. MCT-olja för extra energi. MCT-oljan skyddar och ger hjärnan bränsle samt bidrar till hundens kognitiva förmåga.

Pälsvård & Utvärtesvård

Även våra fyrfotade vänner behöver duscha ibland, då gäller det att ha produkter anpassade efter hundens päls och hud. Det är även bra att ha ett välutrustat husapotekt eller i det här fallet djurapotek hemma. I den här kategorin finns allt för hundens päls och utvärtes vård.

Duscha eller bada hunden
Oavsett om man väljer att duscha eller bada sin hund bör man ha ett schampo och balsam anpassade till hund. Schampot bör vara skonsamt, ha rätt pH, ge glans och sist men inte minst verka rengörande. Ett balsam återfuktar pälsen och ger tillbaka dess vattenavstötande effekt. Samtidigt ger det extra mjuk och glansig päls som är lätt att reda ut. 

Husapotek 
Ett välfyllt husapotek anpassat till din hund är bra att ha hemma om olyckan skulle vara framme. Här hittar du produkter du behöver för att ta hand om hundens sår eller skadad hud. Klorhexidin är bakteriedödande och finns både i schampo och sprayform, lämplig att använda på t.ex. hotspots. Koksaltlösning kan användas som rengöring för de flesta sår, Trikem's koksaltlösning är fysiologisk dvs. den har samma salthalt som kroppens egna. Detta gör att den inte svider när man använder den i t.ex. ögonen.

Torr och sprucken hud
För torr och sprucken hud finns här ett antal salvor att välja mellan. Hästsalvan går, trots dess namn, utmärkt att använda även på hundar med torr hud. Vid problem med trampdynorna finns tassalvan som både skyddar och vårdar. 

Tassalva | Trikem

WorkingDog
Tassalva

Vårdar och skyddar tassen

En vårdande salva som även skyddar tassen mot slitage, kyla och uttorkning.

Klorhexidinschampo | Trikem

KlorhexidinSchampo

Desinficerar och rengör

Antiseptisk schampo för desinficering och rengöring av päls och hud. 

Ear Cleaner | Trikem

Ear Cleaner

Öronrengöring till hund och katt

Rengörande medel för vård av hunden eller kattens öron. 

Koksaltlösning Hund | Trikem

Koksaltlösning

Fysiologisk koksaltlösning till hund

Koksaltlösning för rengöring av sår och spolning av ögon. Ett måste att ha i husapotektet.  

Klorhexidin spray | Trikem

KlorhexidinSpray

Rengöring för mindre hudskador och utslag

Klorhexidin Spray för häst och hund. Klorhexidin Spray är ett antiseptiskt spray för rengöring av hud.

WorkingDog
Gloss Shampoo

För en glansig och smutsavvisande päls

Ett milt och skonsamt schampo som rengör och ger pälsen glans och lyster under lång tid.

WorkingDog
AloeVera Shampoo

Hundschampo med naturlig AloeVera

Milt rengörande schampo med naturlig AloeVera som vårdar hud och päls. 

WorkingDog
AloeVera Conditioner

Gör pälsen mjuk och glansig

Hundbalsam med naturlig Aloe Vera som underlättar pälsskötseln och ger pälsen styrka och glans.

WorkingDog 
Vitamin Shampoo

Reparerar och stärker pälsen

Återuppbyggande och stärkande schampo för en stark och fyllig päls. 

WorkingDog 
Shampoo & Conditioner

Utgår fr.o.m. 25/5 -23

Vi behåller däremot våra vårdande schampo och balsam med Aloe Vera, Gloss schampo samt det näringsgivande vitamin-schampot.

Hästsalva | Trikem

Hästsalva

Lika bra till häst som till hund

Mjukgörande för torr eller skadad hud. Berikad med zink och AD-vitaminer för hudens läkningsprocess.

Vaselin | Trikem

Vaselin

Skyddar huden

Vaselin bildar en skyddande hinna på huden som verkar vattenavvisande. Skyddar mot friktion och skav

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.