True

Miljö

Trikem - ett ansvarsfullt företag

Att värna om natur och miljö är en självklar del av vårt arbete med att framställa produkter för djur och människors välmående. Vad vi använder för råvaror och kemikalier i vår produktion utvärderas löpande för att ständigt säkerställa en minimal miljöbelastning. Mikroplaster, insektsgifter eller giftiga mineraler undviks som exempel helt och hållet.

Som tillverkare kan vi inte bortse från förpackningar men eftersträvar att minimera onödigt omslag, så som ytterförpackningar. En del av våra miljömål är att ständigt se oss om efter ny innovation, vilket resulterat i mer hållbara lösningar. Vi är medlemmar i f d Repa, nu FTI vilka administrerar sortering och återvinning av det förpackningsmaterial som skapas.

Vi lämnade den fossila världen redan 2005 då vi installerade en pelletsanläggning till vår fabrik i Klågerup.  Även om Trikem är ett relativt litet företag, med en förhållandevis liten energiförbrukning i våra fabriker, arbetar vi målmedvetet för att effektivisera produktionen och minska energiförbrukningen. 

Odoo • Bild och text


Trikem ingår i en familjekoncern, sedan 2014 producerar vi el från vindkraftverk i vårt systerbolag Vinninge Vind AB. Vi är även aktivt engagerade i olika nätverk för en grön energiomställning. Under åren 2016-2021 ingick Trikem som exempel i Energinätverket Skåne. I samarbete med Energimyndigheten och EU medverkade vi till att alla företag i nätverket minskade sin energiförbrukning med över 15%. Detta genom ett gediget arbete där hela verksamheten granskades, från produktion, transporter och uppvärmning till ventilation och arbetsmiljö etc. 


Vi fortsätter vår gröna omställning genom att installera en solcellsanläggning på vår fabrik i Klågerup, vilket gör oss självförsörjande på el till 70%.   Vi har också installerat vår första kollaborativa robotlinje som är energieffektiv och förbättrar arbetsmiljön för våra anställda. Vi bygger ut vår fabrik i Malmö och anpassar den till en mer miljövänlig produktion med integrerade solceller och hållbara material.  Dessutom kommer vår första eldrivna lastbil att levereras inom kort, och laddstolpar installeras i samband med solcellsanläggningarna. Vi på Trikem är stolta över våra gröna insatser och kommer fortsätta arbeta hårt för att minimera vår miljöpåverkan och skapa en mer hållbar framtid för både människor och djur.

Odoo tillhandahåller en viktig plattform för vår projektledning.
                                                Saker är bättre organiserade och mer synliga med det


Trikem har erhållit stöd från Europeiska unionens regionala utvecklingsfond för energieffektivisering av befintliga installationer samt underlag för installation av solceller och energilager.

Hittills har Trikem planterat över 500 träd genom organisationen Plant More som en del av vårt arbete att långsiktigt investera i miljön.

Yes, we care!

Det är namnet för vårt samlade arbete för miljö och samhälle. En naturlig del av detta arbete kommer vara att varje år skänka en del av vår omsättning till välgörande ändamål. Det kan vara forskning inom området Animal Care eller till någon organisation eller liknande som vi känner kan göra skillnad för våra djur.


Läs mer

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Kontakt

Hundprodukter

Se vårt utbud av vårdande produkter och tillskott för hundar. 

Hundsortiment

Hästprodukter

Se vårt utbud av vårdande produkter och tillskott för hästar. 

Hästsortiment 

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.