True

 

Balans i mag- och tarmsystemet  

Transport, byte av stall eller nytt foder? En obalans i hästens mag- och tarmsystem kan ha många orsaker och resultera i lös avföring, diarré eller kolik. I hästens mage och tarm finns viktiga mikroorganismer, som är känsliga för förändring. För att skapa balans rekommenderar vi ett pre- eller probiotiskt tillskott som stabiliserar mikrofloran och gynnar de goda bakterierna.

Vi på Trikem har lång erfarenhet och ett brett sortiment av tillskott för hästens mage och tarm, att användas både förebyggande och vid problem.


Vill du ha hjälp att välja rätt mag- och tarmtillskott? 
 

Trikem's mag- och tarmtillskott

Harmony

Pro- och prebiotika i ett. Innehåller levande jästkultur som bidrar till att skapa en stabil mikroflora. Ge vid obalans i tarmen, foderbyten, resor eller problem med hovarna.

Gut Balance

Prebiotika som underhåller mikrofloran och skapar en sund tarmkultur. Optimerar näringsupptaget och stärker immunförsvaret.

Gastro

Ett magbalsam som effektivt skyddar slemhinnorna mot magsyra. Använd Gastro om din häst har problem med magsår.

Linfröolja

Äkta kallpressad linfröolja som minskar inflammationer och hjälper till vid mag- och tarmstörningar. Rik på omega 3 och omega 6.

Tips på andra åtgärder  

Om din häst plötsligt blir dålig i magen och får ojämn avföring bör du i första hand minska kraftfodergivan samt kontrollera kvaliteten på grovfodret. Eftersom grovfodret utgör den största delen av hästens foderstat är det viktigt att det håller en god hygienisk kvalitet.


Läs mer om hästens mag- och tarmsystem


Prenumerera på
vårt nyhetsbrev

Alltid först!

Var först med att få notiser om nya Academy artiklar, produkter och allt annat spännande som händer på Trikem! 

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.