True

 

Hållbara leder 

Att ta hand om hästens leder är viktigt för att undvika problem och förslitningsskador. Leden behöver flera viktiga näringsämnen för att fungera korrekt och inte slitas ut. Hästar som tränas och tävlas regelbundet kan behöva stöd för lederna för att kunna prestera på topp. Hos äldre hästar avtar den egna förmåga att producera de viktiga näringsämnena och då kan leden ta skada. 
Trikem har ett brett utbud av tillskott för leder och ligament, allt för att passa din häst vid olika tillfällen. 


Vill du ha hjälp att välja rätt ledtillskott?

Trikem's ledtillskott

Glucosamine

Glukosamin finns naturligt
i kroppen och hjälper till att bygga upp och bilda nytt ledbrosk. Med ökad ålder eller vid långvarig träning orsakas slitage av ledernas brosk vilket kan minska ledernas rörlighet.

Joint Rebuild

Nödvändiga byggstenar för  stela leder. Rekommenderas under intensiva träningsperioder, vid rehabilitering av ledskador samt för äldre hästar med stela leder.

Collagen

Tillskott för ledbrosk, ligament och senor. Använd för underhåll och rehabilitering av din hästs leder, senor och ligament. Innehåller Collagen I och II  samt hyaluronsyra.

Hyaluron 100

Verkar smörjande och stötdämpande, när kroppen själv inte kan producera tillräckligt med hyaluron. Rekommenderas vid hög träningsbelastning samt till äldre hästar.

Så fungerar lederna

Ledens huvudsakliga syfte är att möjliggöra rörelse i olika riktningar samt att överföra rörelseenergi när hästen förflyttar sig. 
Leden består av två broskbeklädda benändar (ledytor) med en omringande ledkapsel. Utanför ledkapseln finns ligament, senor och muskler. Mellan benändarna och de olika strukturerna finns ett hålrum som är fyllt av ledvätska även kallat synovialvätska. 


Hur fungerar egentligen en led och vad är den uppbyggd av?

Prenumerera på 
vårt nyhetsbrev

Alltid först!
Var först med att få notiser om nya Academy artiklar, produkter och allt annat spännande som händer på Trikem!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.