True

  Academy Hund / Näringsbehov 

    Hundens näringsbehov 

    För att ha en välmående, pigg och frisk hund behöver den få sitt behov av näring täckt varje dag. Hunden behöver energi för att orka, protein för att underhålla sina muskler, vitaminer och mineraler för att organ, hud, päls och immunförsvar ska fungera optimalt. 

    De dagliga behoven bör täckas utan att utfodra våra hundar i överflöd. Ett energiöverskott i den dagliga dieten kommer bidra till en ohälsosam övervikt som man vet har stora konsekvenser på hunden välmående. En underviktig eller mager hund är inte heller önskvärt då ett för lågt näringsintag kommer påverka kroppen negativt om det pågår under en längre period.  

    Det är en god ide att regelbundet väga sin hund för att ha kontroll på att den inte ökar, eller minskar, i vikt. Har man ingen våg kan man med enkla knep hullbedöma sin hund och på så vis ha kontroll på eventuella förändringar i vikt och kroppsform. 

    Energibehovet för våra hundar kommer variera beroende på deras vikt och aktivitetsnivå. Genom att lära sig räkna ut hundens energibehov blir det enklare att ge rätt fodergiva från start. Genom att lära sig räkna ut hundens näringsbehov baserat på vikt och arbetsnivå kan vi snabbare stötta dem med ett ökat näringsintag under perioder av utökat arbete, likaså minska givan under perioder med mindre arbete.  

               To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.